New Gen Architecture

Ontwerp verbouwing en aanbouw

Project:

Ontwerp verbouwing, aanbouw en opbouw

Land:

Nederland

Plaats:

Amerongen

Vloer in m²:

250 

Programma:

Ontwerp exterieur, ontwerp interieur, bouwkundig uitwerking en aanvraag bouwvergunning

Start Ontwerp:

februari 2021

Start Bouw:

februari 2022

Oplevering:

augustus 2022

Wonen
Wonen
Duurzaamheid
Duurzaamheid
wet-en-regelgeving
Wet en Regelgeving

Deze jaren ’60 woning in Amerongen zal worden verbouwd tot een luxe hoekwoning. In verband met de nieuwe gezinssamenstelling, is er bij de bewoners een sterke behoefte aan meer woonruimte. Dit zullen wij realiseren met een nieuwe aanbouw, nieuwe kelder en een verbouwing van de bestaande schuur.

De nieuwe kelder zal gebruikt worden als een hobbyruimte. Deze kelder is geventileerd middels een koekoek (kozijn onder het maaiveld). Via een vaste trap kun je in de kelder komen. Het idee is om een prefab kelder te realiseren.

Op de begane grond zal aan de achterkant van de woning een nieuwe aanbouw worden gerealiseerd. Deze aanbouw wordt in principe gefundeerd op de kelder. Door het toepassen van een hoekkozijn en een lichtstraat krijgt de aanbouw een luxe uitstraling. De nieuwe aanbouw zal worden gekoppeld aan de bestaande schuur, zodat je overdekt in de schuur kunt komen.

De bestaande schuur krijgt een nieuw mansardedak. Door het realiseren van een nieuw dak ontstaat er ook weer een nieuwe woonruimte dat gebruikt zal worden als logeerkamer.

Deel dit project!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Chat openen
Hi! Waarmee kan ik u helpen?