New Gen Architecture

Ontwerp verbouwing woning Burgemeester Meslaan Tiel

Project:

Ontwerp verbouwing en renovatie woning 

Land:

Nederland

Plaats:

Tiel

Vloer in m²:

373 m²

Programma:

Ontwerp exterieur, ontwerp interieur, bouwkundig uitwerking en aanvraag bouwvergunning

Start Ontwerp:

april 2021

Start Bouw:

januari 2022

Oplevering:

april 2022

Wonen
Wonen
Duurzaamheid
Duurzaamheid
wet-en-regelgeving
Wet en Regelgeving

De Burgemeester Meslaan is een toonaangevende straat in Tiel, waar streng wordt gehandhaafd op de architectuur. De woning betreft een herenhuis uit het jaar 1915. Het idee is om de bestaande woning een upgrade te geven, waarin de zolder bewoonbaar wordt gemaakt en het meer voldoet aan de ruimtelijke behoeften van de bewoners. De bestaande schuur wordt omgebouwd tot een nieuw en modern kantoor zodat er meer ”thuisgewerkt” kan worden.

Het rieten dak van de bestaande woning wordt in zijn geheel vervangen door een nieuwe rieten dak, waarin het dak wordt voorzien van extra isolatie. De bestaande dakkappelen worden vervangen door nieuwe grotere dakkappelen. De nieuwe dakkappelen moeten voldoen aan de gestelde architectonische voorwaarden van de welstand. 

In verband met de Corona crisis zijn de bewoners steeds meer thuis gaan werken. Aangezien thuiswerken steeds meer een gewoonte aan het worden is, is er besloten om de bestaande schuur om te bouwen naar een kantoor aan huis. Dit kantoor zal dan ook gebruikt worden als werkplek aan huis. Uiteraard blijft er ook een behoefte aan een schuur. Daarom hebben wij een kantoor/schuur ontworpen geheel in de stijl van de bestaande woning. Voor het ontwerp van het kantoor zijn er verschillende architectonische  elementen samengevoegd, waardoor een moderne maar toch ook een klassieke ontwerp is gecreëerd. De schuur is in de stijl van de woning en in zijn geheel weggewerkt in het ontwerp, waardoor er extra nadruk komt te liggen op het kantoor. 

Deel dit project!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Chat openen
Hi! Waarmee kan ik u helpen?