New Gen Architecture

Nieuwsbericht 21 juni 2021: Nieuwe projecten

nieuwe projecten
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

In deze nieuwsbrief van maandag 21 juni zullen wij aandacht besteden aan onze uitgevoerde projecten. Inmiddels hebben wij voor onze opdrachtgevers een aantal projecten afgerond die wij ook graag onder uw aandacht willen brengen.

Project 1: Utrecht, Orchideestraat. Ontwerp opbouw en aanbouw

De woning betreft een historisch gebouw uit het jaar 1917. Vanwege de fijne woonomgeving en de karakteristieke elementen van de woning, wordt hier met veel plezier gewoond en is ook geen behoefte om te verhuizen.

Het idee was om de huidige woning daarom uit te bouwen tot een woning dat voldoet aan de ruimtelijke behoeften van de bewoners. Dat is gerealiseerd met een opbouw en een aanbouw.

Voor het ontwerp van de nieuwe opbouw is gebruik gemaakt van karakteristieke elementen uit de omgeving, zoals de mansardedak en het metselwerk. De nieuwe opbouw is een zeer waardevolle toevoeging aan de woning waarbij de bewoners worden voorzien van een nieuwe badkamer, inloopkast, slaapkamer en een vliering. Aan de achtergevel is een uitbouw ontworpen om zo meer ruimte te creëren op de begane grond. Op de aanbouw is een leuk terras gecreëerd waar je fijn kunt genieten van de zon.

Project 2: Venlo, Lomstraat. Verbouwing en Realisatie nieuwe verdieping

In het historisch centrum van Venlo zal aan de Lomstraat een verbouwing worden uitgevoerd en een nieuwe verdieping worden gebouwd. Het gebouw dateert uit het jaar 1842 en is in de loop van de jaren meerdere keren verbouwd. Door het realiseren van een nieuwe verdieping, zal de nieuwe gevel van het gebouw veranderen. Hierdoor hebben wij te maken met de monumentencommissie.

We hebben een plan opgesteld, waarin wij een bestaande en nieuwe situatie van het gebouw weergeven. In de nieuwe situatie komt een plan naar voren wat ook weer dateert uit 1842. Wij proberen het historisch plan in ere te herstellen. Er zal een nieuwe kapconstructie worden ontworpen. Het betreft een mansardekap. Dit type dak is vermoedelijk in 1842 ontworpen en gebouwd.

Door het herstellen van dit monument hopen wij een bijdrage te leveren aan het prachtige historisch centrum van Venlo.

Project 3: Amerongen, Prinses Margrietstraat. Verbouwing en Aanbouw

Deze jaren ’60 woning in Amerongen zal worden verbouwd tot een luxe hoekwoning. In verband met de nieuwe gezingssamenstelling, is er bij de bewoners een sterke behoefte aan meer woonruimte. Dit zullen wij realiseren met een nieuwe aanbouw, nieuwe kelder en een verbouwing van de bestaande schuur.

De nieuwe kelder zal gebruikt worden als een hobbyruimte. Deze kelder is geventileerd middels een koekoek (kozijn onder het maaiveld). Via een vaste trap kun je in de kelder komen. Het idee is om een prefab kelder te realiseren.

Op de begane grond zal aan de achterkant van de woning een nieuwe aanbouw worden gerealiseerd. Deze aanbouw wordt in principe gefundeerd op de kelder. Door het toepassen van een hoekkozijn en een lichtstraat krijgt de aanbouw een luxe uitstraling. De nieuwe aanbouw zal worden gekoppeld aan de bestaande schuur, zodat je overdekt in de schuur kunt komen.

De bestaande schuur krijgt een nieuw mansardedak. Door het realiseren van een nieuw dak ontstaat er ook weer een nieuwe woonruimte dat gebruikt zal worden als logeerkamer.

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp

Meer Nieuws

nieuwe projecten

Nieuwsbericht 21 juni 2021: Nieuwe projecten

In deze nieuwsbrief van maandag 21 juni zullen wij aandacht besteden aan onze uitgevoerde projecten. Inmiddels hebben wij voor onze opdrachtgevers een aantal projecten afgerond

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik u helpen?