New Gen Architecture

Nieuwsbericht 11 mei 2021: Onderzoek naar de effecten van digitalisering/ technologie in de architectenwereld.

BIM
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Uit een onderzoek door de Bond Nederlandse Architecten (BNA) dat gericht is om meer inzicht te krijgen in de digitale mogelijkheden en obstakels voor de architectenbureaus, is gebleken dat wanneer de digitale ontwikkelingen op de meest gewenste wijze ingezet worden, de architectenbureaus hierin ook een strategisch doel behalen.

Één van onze doelen is om meer klantwaarde te realiseren, dit door meer gebruik te maken van de nieuwe technologische visualisatie technieken. De visualisatie technieken worden dan gebruikt om ‘’het verhaal ‘’over te brengen bij de klant. Een plaatje zegt toch meer dan duizend woorden. Wij gebruiken de digitale technieken omdat wij van het eindresultaat gemotiveerd worden en natuurlijk door de klantvraag. BIM is één van de ontwikkelingen die hierin absoluut niet kan ontbreken.

Wat is BIM?

Voor velen is BIM het in 3D modelleren van een gebouw, voor ons is het een manier van leven en werken. BIM is een samenspel van afspraken, protocollen, het open en transparant delen van informatie en een compleet andere manier van denken. Je bent veel problemen voor, al vóórdat het gebouw daadwerkelijk wordt gebouwd. Je kunt aanpassingen doen voordat het extra geld gaat kosten. Je kunt ook budgetteren, calculeren en zo nog veel meer…

In feite staat BIM dus voor Bouwwerk Informatie Management en het is meer dan een 3D-model. Het is een compleet stelsel van informatiebronnen waaruit relevante informatie te halen is die ergens in de levenscyclus van een bouwwerk gebruikt kan worden. Je zou dus ook kunnen spreken van Bouwwerk Lifecycle Management.

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp

Meer Nieuws

nieuwe projecten

Nieuwsbericht 21 juni 2021: Nieuwe projecten

In deze nieuwsbrief van maandag 21 juni zullen wij aandacht besteden aan onze uitgevoerde projecten. Inmiddels hebben wij voor onze opdrachtgevers een aantal projecten afgerond

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik u helpen?