New Gen Architecture

Nieuwsbericht 9 december 2020: “Diensten New Gen Architecture”

newgenarchitecture-Verbouwing-Woning-Schaepmanlaan-Doetinchem-Front-view
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

In het Nieuwsbericht van 9 december 2020 willen wij speciaal aandacht geven aan onze dienst “Ontwerp Verbouwingen” en willen wij jullie meenemen in het proces van de eerste “Kennismaking tot en met de begeleiding van de uitvoering.

New Gen Architecture is een jonge, dynamische en creatieve onderneming. New Gen Architecture geeft op creatieve wijze invulling aan uw huisvestingswensen en bouwplannen met doordachte, efficiënte en duurzame ontwerpen. Ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid staan hierbij hoog in het vaandel. Alle werkzaamheden worden verricht met de allerbeste 3D software, hierdoor krijgt de klant in een vroeg stadium een indruk van de nieuwe bouwplannen.

Bij onze projecten streven we naar een gezonde, functionele en aangename omgeving. We zoeken naar mooie, slimme en duurzame oplossingen. Het liefst krijgen we de ruimte om architectuur, afwerking en inrichting helemaal op elkaar af te stemmen. Naast het ontwerp verzorgen we de technische uitwerking, aanbesteding, bouwvoorbereiding en directievoering op de bouw. Door onze energie en betrokkenheid ontzorgen wij de opdrachtgever in alle fasen, van het ontwerp tot en met de oplevering.

Kennismaking

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we uw huidige woon- of werksituatie, uw budget en uw eisen en wensen voor de nieuwe situatie. We beoordelen of wij de juiste partner zijn om uw plannen te realiseren.  Naar aanleiding van dit gesprek maken we vrijblijvend een offerte voor u.

Fase 1: Ontwerp

De ontwerpfase starten we met het inmeten en uittekenen van de bestaande situatie, met behulp van beschikbare plattegronden en bouwtekeningen. Vervolgens werken wij aan een  ontwerp, dat is gebaseerd op uw eisen, wensen en budget. Het ontwerp presenteren wij in een boekje met plattegronden, 3d visualisaties en een globale kostenindicatie. Nadat u ons voorstel heeft laten bezinken, passen we indien nodig elementen aan. Indien het plan vergunningsplichtig is, dienen we een principeverzoek in bij de gemeente. Aan het einde van deze fase beschikt u over een ontwerp waarmee u akkoord bent, inclusief bijbehorende kostenindicatie en goedgekeurd principeverzoek. Gemiddeld duurt deze fase 3 tot 5 weken.

Fase 2: Uitwerking Ontwerp

In deze fase werken we het ontwerp tot in detail uit. De afwerkstaat bevat materiaalbeschrijvingen, principedetails, plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden. Constructieve onderdelen worden berekend door een constructeur. U betaalt zijn honorarium, maar wij coördineren zijn werkzaamheden en zorgen voor afstemming. We maken een totaalplan voor uw interieur, met daarin de technische uitwerking van alle interieuronderdelen, inclusief maatwerk en bemonstering. Dit plan bevat een styling- en kleuradvies, met vlekkenplannen, sfeerbeelden en collages. We maken een elektra- en verlichtingsplan en doen een voorstel voor raambekleding, vloer- en wandafwerking, meubels en accessoires. We overleggen met u over de uitwerking en details van het plan en verwerken uw opmerkingen. Als het niet mogelijk is om vergunningsvrij te bouwen, vragen wij voor het plan een omgevingsvergunning aan bij de gemeente. Aan het einde van deze fase beschikt u over een uitgewerkt ontwerp inclusief omgevingsvergunning (indien van toepassing). U beschikt over de aanbestedingsstukken met de technische beschrijvingen en tekeningen die de aannemer nodig heeft om een offerte te kunnen maken. Gemiddeld duurt deze fase 3 tot 5 weken.

Fase 3: Bouwbegeleiding Architectuur

3a:  Aanbesteding en bouwvoorbereiding

In deze fase helpen we u bij het kiezen van een aannemer. We sturen de technische tekeningen naar twee of drie aannemers, zodat zij op basis daarvan een offerte kunnen maken. U kunt uiteraard ook zelf een aannemer voorstellen. We beantwoorden eventuele vragen van de aannemers. Indien nodig plannen wij met hen een bezichtiging en rondleiding. Wij controleren de verschillende offertes en stemmen de opdrachtverlening met u af. Als de aannemer bekend is, maken we samen met u (en de aannemer) een planning voor de bouwfase. De aannemer kan dan alvast materialen bestellen, onderaannemers benaderen en zijn personeel inplannen. Wij controleren de voortgang en handhaven de planning in de aanloop naar de bouw. De duur van de bouwvoorbereidingsfase is sterk afhankelijk van de drukte van de aannemer en de beschikbaarheid van materialen.

3b: Bouw

Tijdens de bouw zorgen we dat de planning wordt gehandhaafd en alle werkzaamheden volgens afspraak worden uitgevoerd. Op die manier bewaken we het esthetisch beeld en de bouwkundige kwaliteit. De bouw bestaat over het algemeen uit twee delen: de ruwbouwfase en de afbouwfase. New Gen Architecture verzorgt de bouwbegeleiding tijdens de gehele bouwperiode. Dat betekent dat we gemiddeld één keer per week op de bouw aanwezig zijn. Eventuele bouwvergaderingen zitten we voor en we leggen er verslag van. Indien van toepassing beoordelen we meer- of minderwerk van de aannemer. Samen met u zijn we aanwezig bij de oplevering van de aannemer. De lengte van de bouwperiode is afhankelijk van de omvang van het project.

Fase 4: Bouwbegeleiding Interieur

In deze fase verzorgen we de offerteaanvragen bij meubelmakers en interieurbouwers en de inkoop van alle interieuronderdelen. Tijdens de afbouw zorgen we dat alle onderdelen volgens afspraak worden ingekocht, gemonteerd en geplaatst. 

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp

Meer Nieuws

nieuwe projecten

Nieuwsbericht 21 juni 2021: Nieuwe projecten

In deze nieuwsbrief van maandag 21 juni zullen wij aandacht besteden aan onze uitgevoerde projecten. Inmiddels hebben wij voor onze opdrachtgevers een aantal projecten afgerond

Chat openen
Hi! Waarmee kan ik u helpen?